De kommende arrangementer

Den, der synger er aldrig alene...

Mandag den 29. oktober kl. 19.30 i Sognehuset i Thorsø.

Komponist og fhv. højskoleforstander Erik Sommer, Nørre Nissum, kommer på besøg i sognehuset.

Det bliver et højskoleforedrag med sange, anekdoter og fortællinger om poesi, begivenheder og mennesker. Og højskolesangbogen kommer naturligvis til at indgå. Erik Sommer har en omfattende komponistvirksomhed bag sig med mange sange og salmemelodier, hvoraf en del er blevet optaget i højskolesangbogen og den nye salmebog. Der går næppe en dag, hvor en af hans melodier ikke synges et sted i Danmark. Allermest kendt er han for melodien til salmen: ”Du, som har tændt millioner af stjerner,” der er blevet en af de mest populære begravelsessalmer herhjemme. Senest havde også prins Henrik valgt, at denne salme skulle synges ved hans bisættelse i Christiansborg Slotskirke.

Gratis adgang, der er kage og kaffe undervejs.

Genetablering af altertavle

Søndag d. 4. november kl. 11.45 i Thorsø kirke efter Alle Helgensgudstjenesten

Der holdes en lille festlighed efter gudstjenesten den 4. november. Her vil der også blive mulighed for at møde træskæreren og høre lidt om processen med genetablering af kirkerummet efter tyveriet. Der bliver også her et lille traktement.

Genetableringen efter det omfattende tyveri i Thorsø kirke sommeren 2016, er nu ved at være afsluttet. De 6 store træfigurer fra alterpartiet fra 1600 tallet er nu ny skåret. Det flotte træ håndarbejde der er udført af træskærer Claus Englund Pedersen fra Køge.

I forbindelse med  gudstjenesten i Thorsø kirke søndag den 4 .november vil det være muligt at gense kirken, som den var før tyveriet. Det vil også være muligt at møde træskæreren der har genetableret hele alterpartiet. Messehagler, dåbskande og lysestager er også blevet ny fremstillet. 

Genetableringen har været en omstændig proces, da forsikringen i første omgang ikke ville erstatte det stjålne. Først efter en omfattende klagesag, lykkedes det at få forsikringen overbevist om erstatningspligten, fik kirken det stjålne erstattet.

Eftermiddagskoncert med lokalkoret Oktavia

Søndag den 11. november kl. 16.00 i Aidt Kirke.

Lokalkoret Oktavia vil under ledelse af organist Inger Jul Jensen synge sange af Niels W.Gade, Carl Nielsen, G.F. Händel, J.S. Bach samt synge advent og julen ind.

I år har orglet i Aidt kirke 50 års jubilæum. Derfor vil der også blive spillet et koncertstykke i A-dur af Blamont, som er skrevet om til orgel af Johann Gottfried Walther. Stykket består af 2 dele: Den lille første del går langsomt i Adagio og er uden pedalstemme. Orglet i Aidt havde indtil år 2000 ikke nogen pedalstemme. Men i år 2000 kom en pedalstemme til, som hedder subbas. Den lidt længere 2. del går hurtigere i Andante allegro, og er med pedal.

Alle får også muligheden for at synge med på nogle fællessalmer. Kom og hør lokale korister, hvoraf nogle er kirkesangere i lokalområdet.

Spaghettigudstjeneste

Tirsdag den 13. nov. kl. 17.00 i Thorsø Kirke og sognehus.

Efterårets anden spaghettigudstjeneste, for børn og deres voksne. Det bliver rigtig hyggeligt, og som sædvanligt er der spaghetti og kødsovs bagefter i sognehuset.

Man behøver ikke tilmelde sig, det er gratis, og alle er velkomne.