De kommende arrangementer

Skærtorsdagsgudstjeneste

Torsdag den 29. marts kl. 19.00 i Vejerslev Kirke.

Der er Skærtorsdagsgudstjeneste, hvor også kirkernes voksenkor Harmoni deltager. Menighedsrådet byder efter gudstjenesten på et lille traktement i kirken, og her bliver der samtidig lejlighed til hyggeligt samvær og til at ønske hinanden en god påske.

KOR-koncert ”David” – en kirkemusical

Lørdag den 14. april kl. 13.00 i Vejerslev kirke

Sammen med Spirerne (børnekoret ved Vejerslev-Aidt-Thorsø Kirker), kirkekoret i Bjerringbro og Grønbæk Sogns børneogungdomskor opføres ”David”, som er en kirkemusical med tekst og musik af Kis og Hans Holm.Siden nytåret har de forskellige korsammen med organisterne ved de tre kirker øvet på de 10 sange, som musicalen består af. Sange, der handler om kong Davids indvielse til konge, hans kamp mod kæmpen Goliat, venskabet med Jonatan, flugten fra Saul, Sauls død og til sidst om Davids kåring til konge over Israel. Imellem hver sang bliver der læst en tilhørende tekst. De tre kor, der denne dag arbejder sammen, er en blanding af børn, unge og voksne, og sangene vil blive sunget både én- og flerstemmigt. Musikken akkompagneres på klaver og basguitar. ”David” opføres lørdag den 14. april 2018 i Vejerslev kirke kl. 13.00, i Bjerringbrokirke kl. 14.30 og i Ans kirke kl.16.30. Alle er velkomne, og der er fri entré.

Kom og se de nye messehagler!

Søndag d. 15. april efter gudstjenesten i Thorsø

Messehagler tilbage efter tyveri

Søndag den 15. april får Thorsø kirke igen 3 messehagler tilbage i kirkerummet. De oprindelige var en gave til kirken for godt 25 år siden, men de blev stålet ved et groft tyveri fra kirken tilbage i 2016. Nu har tekstilkunstner Elín Stefánsdóttir, Vrinners på Djursland, genfremstillet de stjålne messehagler. Vi har været så heldige at Elín Stefánsdóttir fortsat væver kirketekstiler. Det var også hende der tilbage i 1996 fremstillede de stjålne messehagler.

Kirketekstil kunstner fra Island

Elín Stefánsdóttir fortæller om sig selv, at hun  er født og opvokset i Island, men har boet i Danmark det meste af sit voksne liv. Hun har værksted og galleri sammen med min mand på Mols, hvor de bor tæt ved vandet og nationalpark Mols Bjerge.Islands storslåede natur, farverigdom og kontraster er en stor inspirationskilde for mig, siger Elín Stefánsdóttir, og har haft kraftig indflydelse på mine forskelligartede arbejdsområder indenfor kunst, ikke mindst i farvekompositioner. Der har været arrangeret en bustur ud til tekstilkunstneren på Mols, for at se hendes arbejde med vævningen af de nye messehagler. Der er brugt omkring 15 kilometer specialindfarvet uldtråd til hver messehagel.
Hele beløbe til genfremstilling får Thorsø kirke udbetalt fra forsikringen, så det vil ikke på nogen måder berøre den lokale kirkekasse. Efter Gudstjenesten i Thorsø kirke den 15. april kl. 10,30 vil der være fremvisning og fortælling om motiver på de nye messehagler og det bliver muligt at møde tekstilkunstneren. 


Fakta

Messehagel er en overbeklædning som bruges af præster under nadveren og ved højtider. Der er  fire farver som bruges alt efter hvilken tid i kirkeåret der fejres. Messehagelen er formet som en kort, farverig kappe uden ærmer og åben i siderne.

Spaghettigudstjeneste

Tirsdag den 24. april kl. 17.00 i Thorsø Kirke og sognehus.

Spaghettigudstjeneste er en hyggelig familiegudstjeneste for børn og deres voksne… så alle børn tag jeres forældre eller bedsteforældre under armen og kom til gudstjeneste i børnehøjde. Efter gudstjenesten serveres spaghetti og kødsovs i sognehuset. Det er gratis at være med, og så skal man oven i købet ikke tænke på at lave aftensmad den dag.

Friluftsgudstjeneste 2. pinsedag

Mandag den 21. maj kl. 10.30 ved slugten og bækken ved Gammel Tungelundvej.

Vi fastholder traditionen om at fejre friluftsgudstjeneste. Der er efterfølgende et par pølser fra grillen og lidt at drikke.Tag gerne selv noget med at sidde på.

Sognetur til Viborg

Mandag den 4. juni

I år går aftenturen til Viborg. Vi skal først besøge Viborg Rådhus. Et nyt spændende og anderledes byggeri. Borgmesteren er forhindret, men vi skal se hans kontor. Derefter skal vi se og høre om den smukke og historiske gamle Asmild kirke, der formodentlig var domkirke før den nuværende domkirke. Bagefter drikker vi aftenkaffe i kirkens sognelokaler. Afgang i bus fra P-pladsen ved Torvehuset Kl. 17.00. Fra Aidt kirke kl. 17.05 og fra Vejerslev kirke kl. 17.10. Deltagelse koster kl. 70.00 inkl. bustur, rundvisning og kaffe. Tilmelding senest 28. maj til Inge Bugge 2284 9305 eller Agnete Sørensen 20102461 eller Erik Bertelsen 7175 2333, e.bertelsen@mail.tele.dk