De kommende arrangementer

Historisk vandring

Lørdag den 2. juni kl. 10.00 ved Vejerslev kirke vil vi dykke ned i historien

Vejerslev Menighedsråd har igen i år fået mulighed for at dykke ned i egnens historie og dermed give interesserede en fantastisk fortælling om, hvordan vore forfædre levede. Baggrunden er udgravningen af en skibssætning i Vejerslev Skov, som Moesgård Museum offentliggjorde i  december 2017 og som foregik i løbet af 2016. Fundet dateres til omkring år 600 e.Kr., hvilket rykker tidsmæssigt ved vores hidtidige viden om vikingetid, som er vurderet til omkring år 850 e.Kr.

Vi begynder dagen med en andagt i Vejerslev Kirke kl. 10.00 ved sognepræst Jakob Fink, hvorefter vi vandrer ca. 3 km til Vejerslev Skov og finder stedet, hvor udgravningen blev foretaget. Her vil udgravningsleder Mogens Høegsberg fortælle om stedet, hvorefter vi går ca. 1½ km tilbage igen til Borre Forsamlingshus. Her vil vi byde på frokost bestående af sandwiches, hvortil der kan købes øl og vand. Mogens Høegsberg vil derefter (ca. kl. 13.00) vise billeder og fortælle yderligere om, hvilke tanker museet gør sig omkring det interessante fund og yderligere uddybe de historiske opdagelser.

Dagen arrangeres i samarbejde med Borre Forsamlingshus og Vejerslev Borger- og Kulturhus.
Alle er velkomne.

Venlig hilsen

Vejerslev Menighedsråd

Sognetur til Viborg

Mandag den 11. juni (OBS: Ændret dato)

I år går aftenturen til Viborg. Vi skal først besøge Viborg Rådhus. Et nyt spændende og anderledes byggeri. Borgmesteren er forhindret, men vi skal se hans kontor. Derefter skal vi se og høre om den smukke og historiske gamle Asmild kirke, der formodentlig var domkirke før den nuværende domkirke. Bagefter drikker vi aftenkaffe i kirkens sognelokaler.

Afgang i bus fra P-pladsen ved Torvehuset Kl. 17.00. Fra Aidt kirke kl. 17.05 og fra Vejerslev kirke kl. 17.10.

Deltagelse koster kl. 70.00 inkl. bustur, rundvisning og kaffe. Tilmelding senest 4. juni til Inge Bugge 2284 9305 eller Erik Bertelsen 7175 2333, e.bertelsen@mail.tele.dk

Sommerkoncert i Vejerslev kirke

Onsdag d. 20. juni 2018 kl. 19.30.

Sommerkoncert i Vejerslev kirke, med et afvekslende program, bestående af bl.a. danske sommer- og aftensange samt musical, operette- og opera arie rog duetter. Sommerkoncerten i Vejerslev kirke fremføres af fire klassiske sangere, og det er sangere, som er godt kendte i nabopastoratet Skorup/Tvillum, hvor de gennem flere år har kunnet fylde Tvilum kirke til sommerkoncert, som efterhånden er blevet en tradition. For de to af dem er Tvilum kirkes sanger, sopran Julie Kold Vilstrup, samt kirkens organist, Niels Jørgen Tranberg, der samtidig er basbaryton. De to øvrige sangere er mezzosopran Sara G. Tranberg og tenor Tue de Stordeur, De fire sangere bliver akkompagneret på klaver af Karen Marie Tange.

Entré: 75 kr. Billetter kan købes fra d. 1/6 i Meny i Thorsø. Evt. resterende billetter sælges ved døren.

Sensommergudstjeneste (tidl. Skovgudstjeneste)

Den 2. september 2018 kl. 10.30 i Vejerslev.

Tidligere år har vi i sensommeren holdt skovgudstjeneste i Præsteskoven. I år omdøbes denne gudstjeneste til en sensommergudstjeneste, og hvis vejret er godt vil gudstjenesten blive holdt på området omkring den kommende aktivitetspark på sportspladsen i Vejerslev. Hvis vejret er dårligt, holder vi gudstjenesten i kirken. 

Værdidebat

Den 25. september kl. 19.00 i Sognehuset.

Sæt kryds i kalenderen til en spændende værdidebat. Emne: Tolerance og frihed“ – hvilke værdier skal være bærende i Danmark fremover? Paneldebat med folketingsmedlem Daniel Toft Jakobsen, Øster Snede, valgt i Favrskov kredsen og tidligere biskop for Lolland-Falsters Stift, Steen Skovsgaard, Brabrand, nu Ph.d. studerende.