De kommende arrangementer

Skærtorsdag

Torsdag d. 18. april kl. 19.00 i Vejerslev kirke

Igen i år holder Vejerslev Kirke aftengudstjeneste skærtorsdag den 18. april kl. 19.00.Der vil efter gudstjenesten være hyggeligt samvær i kirken med et let traktement til alle.

Vejerslev Menighedsråd

Spaghettigudstjeneste

Tirsdag den 7. maj kl. 17.00 i Thorsø kirke

Vi begynder i kirken med en kort gudstjeneste for hele familien, og som sædvanligt er der bagefter spaghetti og kødsovs i sognehuset. Alle er velkomne, man behøver ikke tilmelde sig og det er gratis.

Sogneudflugt

Tirsdag den 21. maj – start kl. 17.45

Årets sognetur går mod Kjellerup og Vinderslev. Vi besøger den historiske institution Oustruplund ved Kjellerup, som indtil lukningen i 2015 var Danmarks ældste fungerende døgninstitution. Efter lukningen blev der oprettet asylcenter på Oustruplund, og bygningerne var også i spil til at huse en ny politiskole. Fra januar i år har der været en nyopstartet højskole i de gamle bygninger. Vi hører om stedet og om det at oprette en ny højskole. Herefter går turen til et spændende kirkebesøg i Vinderslev kirke, hvor vi skal se og høre om den gamle middelalderkirke og dens historie. Kirken er fyldt med mange kalkmalerier og udhugninger. Afgang fra P. pladsen ved Torvet i Thorsø kl. 17,45 og fra Vejerslev kirke kl. 17,50. Pris kr. 50,00 inkl. buskørsel og kaffe med brød. Tilmelding senest den 15. maj til Inge Bugge 2284 9305, Agnete Sørensen 2010 2461, eller Erik Bertelsen 7175 2333, eller e.bertelsen@mail.tele.dk

Sommerkoncert

Torsdag den 20. juni i Vejerslev kirke

Sæt allerede nu kryds i kalenderen torsdag den 20. juni til en fantastisk sommerkoncert i Vejerslev kirke. En gentagelse af den store oplevelse fra 2018. Afvekslende program, bestående af bl.a. danske sommer- og aftensange samt musical, operette- og operaarier og duetter. 

Oplev historiens vingesus i Vejerslev

Fra den 25. maj til 21. juni 2019 Liv i Præsteskoven

Fra 25. maj til 21. juni 2019 bliver det muligt at dykke helt ned i historien, når Favrskov Kommune i samarbejde med teatret Wunderland præsenterer vandringsforestillingen ”Spådommen om Høje Stene” i området nær Vejerslev, bl.a. i Præsteskoven. For nylig (gen)fandt Moesgaard Museum den enestående skibssætning nær Vejerslev, ”Høje Stene,” der i jernalderen har fungeret som både gravmonument og kultsted. Det, der gør ”Høje Stene” helt speciel er, at den – foruden at være Skandinaviens ældste skibssætning – samtidig også kan have været gravplads for Jyllands første konge. Det har arkæologer konkluderet på baggrund af den rige mængde offergaver, der også er fundet ved skibssætningen. ”Det er sådan set starten på den kongemagt, som vi kender senere historisk. Det rykker lidt
på vores forståelse af, hvordan det er, at Danmarks kongemagt bliver til. Det er en anden historie. Det er ikke alene vikingetiden, der danner det, men der er faktisk en længere historie bag,” siger Mads Kähler Holst, Direktør for Moesgaard Museum. Fundet af ”Høje Stene” kan altså være grund til at omskrive historiebøgerne, men startskuddet på formidlingen af stedet bliver vandringsforestillingen ”Spådommen om Høje Stene”. Gennem forestillingen kan hele familien og skoleklasser gå på opdagelse og lære mere om de lokale, historiske rødder. En forestilling består af fire hold publikum á 12 personer. Forestillingen spiller to gange dagligt på to hverdage for skoler og tre gange dagligt i weekenderne for alle. I alt vil forestillingen kunne opleves af ca. 2000 personer. Billetter kan købes på Favrskov Bibliotekerne, og billetsalget starter februar 2019.