Ny organist ved Vejerslev, Aidt og Thorsø kirker

Vilje til nytænkning løste organistmangel

Til tider kan det være udfordrende at få de rette kvalificerede ansøgere til deltids stillinger ved Folkekirken. Sådan har det også været med stillingen som organist ved Vejerslev, Aidt og Thorsø kirker. Efter stillingsopslag først på året var der ikke den rette kandidat til stillingen. Menighedsrådene fik kontakt til en mulig interesseret. Men udfordringen var timetallet, da stillingen er på betydelig færre timer end vedkommende ønskede. Nytænkning og fokus på nye muligheder har bevirket at kirkerne nu har fundet den kommende organist. Asbjørn Rosendal tiltræder stillingen som organist og korleder ved de tre kirker til maj.

Utraditionel baggrund

Den kommende organist kommer fra en stilling i Norddjurs kommune som kvalitetskonsulent. Han er akademiker med uddannelser indenfor medicin og folkesundhed fra Syddansk Universitet. Asbjørn Rosendal er i fuld gang med organistuddannelse og spiller pt. som vikar ved flere kirker. Asbjørn Rosendal siger om sig selv: ”Jeg er fra Vestjylland. I min fritid fotograferer jeg, og jeg spiller og uddanner mig indenfor klassisk musik på klaver og orgel. Jeg er typen der selv maler kaffebønnerne, og helst selv reparerer mine biler mm”.

Ansættelsesproces ikke efter bogen

Den nye stilling er sammensat af mange spændende elementer: Organist og korleder ved Vejerslev, Aidt og Thorsø kirker, hverdagstjenester mm ved Hvorslev, Gerning og Vellev kirker. Herudover ugentlig 10 timer som konsulent ved Favrskov provsti, med HR- og strategiske opgaver.

Stillingen blev ledig da den tidligere organist fik en fuldtids organist stilling i Vestjylland.

Venlig hilsen

Vejerslev, Aidt og Thorsø menighedsråd

Yderligere oplysninger ved Erik Bertelsen, Thorsø menighedsråd, 7175 2333